top of page

Adventski kalendar iz davnina

3. 12. 2020.

Neva-Instructions-1.jpg

DANAS TI DONOSIMO NEVINO KAZALIŠTE SAMO ZA TVOJE NAJBLIŽE!

Sunce djever i Neva Nevičica 

1D_PID_Bulaja_USBkatalog_2.jpg

Dolazi nam vikend Svetog Nikole. Pripremimo se! U Nevinoj kutiji čuda pronašli smo ovo starinsko kazalište lutaka koje ćemo danas podijeliti s tobom! 

Neva-Instructions-1.jpg

Pronašli smo i upute za malo kućno kazalište. Jednostavno je! Uzmi iz likovne mape malo tvrđi papir, skiciraj olovkom shemu kao tu na ovoj ilustraciji, izreži otvore i proreze i presavij je prema uputama. Ako želiš nacrtaj na kazalištu dekoraciju koja ti se sviđa, možda po uzoru na tvoje omiljeno kazalište u tvom gradu!  

NevaKazalistemodel_1.jpeg

 

Nacrtaj likove iz crtića Neva. Možeš ih obojati, dodati im neki svoj dodatak ili pak možeš ih nacrtati onako kako ih ti zamišljaš. Od tvrđeg papra napravi male držaće, kao na uputama za izradu likova. Tako ćeš ih moći staviti na pregrade u kazalištu bez pridržavanja. Nacrtaj likove iz crtića Neva. Možeš ih obijati, dodati im neki svoj dodatak ili pak možeš ih nacrtati onako kako ih ti zamišljaš. Od tvrđeg papra napravi male držače, kao na uputama za izradu likova. Tako ćeš ih moći staviti na pregrade u kazalištu bez pridržavanja. 

NevaKazalistemodel_2.jpeg

Pogledaj još jednom crtić i poslušaj cijelu priču, priredi Nevine kolačiće.  Pročitaj u bojanki kratku priču i podsjeti se na neke scene i likove, kako bi lakše nacrtao svoje,

 

Kada sve to prirediš, uživaj u predstavi!

 

Tvoj Advent iz davnina nek otpočne! 

Ako želiš podijeli svoju predstavu, fotografije svog kazališta i likova na društvenim mrežama.

Ne zaboravi oznaku: #adventizdavnina

Neva Theatre_MG_smallfoto.jpg
bottom of page